Team

Over Dimitri, mede-oprichter

Welkom bij TeacherOnline. Ik ben Dimitri, 53, en co-founder van dit online leerplatform.

Als tiener verdeelde ik mijn tijd tussen windsurfen, zweefvliegen, jiu-jitsu én die geweldige nieuwe uitvinding die mijn vader in huis haalde: een personal computer.

Al snel schreef ik kleine computerprogramma’s om mijn Franse vocabulaire te oefenen. En al snel deden de grote floppy disks de ronde in de klas (1987). Op mijn vakantiejob overtuigde ik mijn baas om geld te besparen door me een computerprogramma te laten schrijven dat prijzen vergeleek. Programmeren en de oplossingen die het kon brengen, werden een passie.

Niet blijven stilstaan bij het status quo maar blijven zoeken naar vernieuwende oplossingen is mijn drijfveer. Een probleem analyseren en nieuwe strategieën ontwikkelen werd, na een masteropleiding Computer Science, mijn dagelijkse uitdaging.

Naast TeacherOnline ben ik gepassioneerd door Technologie en ICT-architectuur.

Deze quote van Steve Jobs beschrijft het helemaal:

Here’s to the crazy ones, the misfits, the rebels, the troublemakers, the round pegs in the square holes… The ones who see things differently – they’re not fond of rules. You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them, but the one thing you can’t do is ignore them, because they change things… Because the ones who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do. Think different.

Toen mijn dochter in het 2e leerjaar de diagnose dyslexie kreeg, volgde een stressvolle periode waarin we wekelijks een aantal keer na school extra tijd moesten vrijmaken voor logopedie en bijlessen. Ik kon me vaak niet vrijmaken en dat zorgde voor frustraties en schuldgevoelens.

Hoe kon ik mijn dochter op een andere manier helpen? Ik dacht na over een concrete oplossing waar iedereen baat bij had, waar de round peg en de square holes kunnen samenwerken…

Wat als mijn dochter online bijles kon volgen, zodat we de file kunnen overslaan. Wat als we zelf het uur kunnen uitkiezen dat in onze agenda past, we ons huis niet moeten openstellen voor een bijlesleerkrachten-aan-huis ... En zou het niet gemakkelijk zijn als ik het avondeten al kan voorbereiden tijdens haar online bijles?

Zo begon TeacherOnline in mijn hoofd vorm te krijgen. Leerkrachten en leerlingen samenbrengen via dé tool dat elk kind spelenderwijs leert kennen: een computer of tablet.

Vijf jaar later volgt mijn dochter nu online bijles via mijn platform, TeacherOnline. Vorig jaar kreeg ze hulp bij Frans en dit jaar wiskunde en fysica. We vinden het als gezin veel fijner om haar thuis een online bijles te laten volgen dan onze agenda rond haar bijlessen te moeten plannen. Ze kan zelf een online bijles starten. Hierdoor leert ze zelf ook goed te plannen.

Ik ondervind dagelijks dat leerlingen even makkelijk een warme en fijne samenwerking opbouwen met een leerkracht online, dan in het ‘echt’. Net zoals we dat op het werk doen met collega’s die op locatie of van thuis uit werken.

TeacherOnline blijft nog elke dag groeien en verbeteren. Ik kijk dan ook uit naar je feedback. Heb je een idee, een opmerking of wil je me graag contacteren?

Contacteer me en plan een gesprek in (online of face-to-face). I am all ears.

Dimitri

Over Lyn, mede-oprichter

Ook ik wil je graag welkom heten op TeacherOnline. Ik ben Lyn, een 33-jarige leerkracht en logopediste.

Tijdens mijn laatste jaar in de logopedieopleiding kreeg ik de kans om in een Buitengewoon Onderwijs stage te lopen. Daar heb ik naast mijn passie voor logopedie ook de smaak voor het onderwijs te pakken gekregen. Mijn toenmalige mentor wist mij te overtuigen om nog een extra BanaBa-jaar Buitengewoon Onderwijs bij te studeren. Met heel veel tips, geduld en inspiratie van mijn stageschool ben ik vandaag dan ook, naast logopediste, een trotse leerkracht in het Buitengewoon Onderwijs. Ik kreeg bovendien ook de kans om aan de slag te gaan op de school waar het allemaal begon en daar werk ik nu nog steeds.

De job in het onderwijs heb ik steeds gecombineerd met een job als zelfstandig logopediste. Uit de combinatie van lesgeven en logopedie geven put ik nog elke dag energie. Het is een fijne afwisseling om te mogen zweven tussen een enthousiaste klasdynamiek en de gezellige logopediemomenten.

Ik ben zo’n logopediste die heel graag spelletjes speelt. Nadat kinderen een ganse dag op de schoolbanken gezeten hebben, is het dikwijls moeilijk om zich nog te kunnen concentreren op werkblaadjes. Creatieve spelletjes uitwerken op maat van mijn patiëntjes is dan ook één van mijn favoriete hobby’s. De zielige blik die mijn hond me op dit moment toewerpt, verplicht me om te zeggen dat die hobby wel op de tweede plaats komt. Spelletjes maken komt uiteraard na wandelen op het strand met mijn prachtige viervoeter! Ook mijn Krav-Maga leraar wil ik niet beledigen, en wil ik toch nog even vermelden op een fantastische derde plaats (bij deze, bedankt voor je onuitputtelijke geduld coach).

Logopedie en bijles online geven, zorgt ervoor dat ik een creatief ei kwijt kan op een heel erg handige manier. Het online materiaal kan gemakkelijk aangepast worden aan elke leerling. Aanpassingen naar interesses en het niveau van de leerlingen toe, zijn namelijk snel doorgevoerd online. Je hoeft niet meer alles te printen, knippen, lamineren en opnieuw te knippen tot in de late uurtjes.

Online therapie en lesgeven zorgt er voor dat er heel wat printwerk bespaard wordt. Er moeten ook minder auto’s de baan op. Nergens last van files voor mijn digitaal therapielokaal. Dit zorgt dan weer voor een grote daling van onze ecologische voetafdruk. In mijn dagelijkse leven, probeer ik ook zoveel mogelijk zorg te dragen voor ons klimaat en ons milieu. Tot op het punt dat mijn leerlingen in de klas en mijn vrienden het gespreksonderwerp bewust gaan vermijden vrees ik. Dit is toch ook één van de vele redenen waardoor ik met heel veel trotsheid me mede-oprichter kan noemen van deze prachtige website.

Lyn

Bijles

Bijles via een online platform
Door een community van ervaren leerkrachten

Online video en samenwerking zonder installatie
Snel en flexibel boeken zonder blijvende verplichting
Grote keuze aan vakken
Zelf kiezen welke leerkrachten je helpen

Op TeacherOnline kunnen leerlingen van het lager, middelbaar en volwassenenonderwijs les volgen bij ervaren leerkrachten, coaches en mentors.

Huiswerkhulp (gratis)

Huiswerkorganisaties breiden hun lokale aanwezigheid uit met een online platform

Online video en samenwerking zonder installatie
Agenda en boekingen van begeleiders
Leerlingen worden direct geholpen
Geïsoleerd platform voor elke organisatie

Via TeacherOnline kunnen huiswerkbegeleiders van huiswerkorganisaties leerlingen naast hun lokale aanwezigheid ook online helpen.

Recente blogartikels - 2 nieuwe