Resultaten TeacherOnline bijles enquête schooljaar 2020-2021

6 november 2021

Een interview met Dimitri, oprichter van TeacherOnline, over de survey resultaten van het schooljaar 2020-2021.

Einde schooljaar enquête.jpg 313 KB


Hoi Dimitri!
Ik zag dat TeacherOnline deze zomer een survey heeft verstuurd naar alle gebruikers. Mag ik je daar een paar vragen over stellen?


Hoi!
Dat klopt, bij TeacherOnline rekenen we echt op de feedback van ouders en leerlingen die het platform gebruiken. Zij staan aan de frontlinie en kennen de website als geen ander. We waarderen de mening van al onze gebruikers enorm. Je mag me zoveel vragen stellen als je wilt!
Dat klinkt super, bedankt! Ik val dan maar meteen met de deur in huis.
In de survey en op de website zag ik dat TeacherOnline zowel huiswerkhulp als bijles aanbiedt, worden die evenveel gebruikt?
Op dit moment wordt ons platform vooral gebruikt voor bijles. In de toekomst zal dat nog veranderen omdat we meer willen inzetten op gratis huiswerkhulp.

Hoeveel bijlessen volgen leerlingen gemiddeld op het TeacherOnline platform en hoe vaak doen ze dat dan?


De meeste leerlingen doorlopen een echt bijlestraject via het TeacherOnline platform. Ze krijgen een aantal bijlessen over hetzelfde vak of onderwerp tot de stof goed gekend is. Die leerlingen volgen toch gemiddeld 1 à 2 bijlessen per week. Daarnaast is het TeacherOnline platform zo gemaakt, dat je makkelijk kunt wisselen tussen leerkrachten of voor verschillende vakken tegelijkertijd bijles kunt volgen. Wanneer je een probleem met een ander vak tegenkomt, kun je onmiddellijk terecht bij de leerkracht die je ermee kan helpen. Door dit alles, volgen onze leerlingen gemiddeld 10 bijlessen op het TeacherOnline platform, ongeveer een keer per week.

Zijn er veel leerlingen die in het nieuwe schooljaar opnieuw bijles volgen bij TeacherOnline?


Ja, de meeste leerlingen gaven in de survey aan dat ze opnieuw bijlessen wilden volgen tijdens het nieuwe schooljaar. Dat zien we inderdaad ook op het platform. We hebben dit schooljaar ongeveer 80% van onze leerlingen opnieuw mogen verwelkomen. 

Het TeacherOnline platform is super goed, maar af en toe toch een beetje ingewikkeld om te gebruiken. Wat gaan jullie daaraan doen?


We bieden iedereen die een account aanmaakt op het TeacherOnline platform alle nodige ondersteuning aan. Als je een vraag hebt, kun je bij ons terecht via mail, sms of telefoon.
Natuurlijk luisteren we naar de feedback die we van onze leerlingen en hun ouders krijgen. Daarom passen we ons platform continu aan om het gebruik ervan zo eenvoudig en helder mogelijk te maken. Daarnaast updaten we onze website periodiek met nieuwe en verbeterde features. Hou hem dus zeker in de gaten!

Je vertelt me net over de ondersteuning die jullie op het TeacherOnline platform aanbieden. Zijn de leerlingen en hun ouders daar tevreden over?


Ja, degenen die wat extra ondersteuning nodig hebben, vinden hun weg enerzijds erg makkelijk naar de FAQ en anderzijds naar onze mailbox. We proberen alle vragen zo snel mogelijk te beantwoorden, meestal binnen de dag. Uit het resultaat van onze survey bleek dan ook dat 100% van onze respondenten tevreden was over de ondersteuning die ze kregen.

Wat is het mooiste compliment dat TeacherOnline in deze survey kreeg?


We hebben na de update van de nieuwe website gepolst naar de gebruiksvriendelijkheid van het TeacherOnline platform. De resultaten daarvan waren super goed! Meer dan 70% van onze respondenten gaf aan dat alles prima werkte en het gebruik van de functies vlot verliep.

Welke functie op het TeacherOnline platform vonden de leerlingen en ouders dan de beste?


De meeste ouders vonden het rapport dat de leerkrachten moeten schrijven na iedere bijles een super goede functie. Een van onze kernwaarden bij TeacherOnline is transparantie. Dit verwachten we dan ook van onze leerkrachten en één van de manieren waarop we transparantie bieden, is door alle ouders te informeren over de vooruitgang of problemen tijdens de bijlessen. Ouders kunnen hun kinderen makkelijk opvolgen en voor de leerkracht is het een super handige functie om net voor de nieuwe les nog even te kunnen overlopen wat er tijdens de vorige les besproken werd.

Einde schooljaar enquête rapport.jpg 89,4 KB


Zijn er ook werkpunten naar boven gekomen tijdens deze survey?


We staan er bij TeacherOnline op dat we continu ons platform verbeteren, daarom vragen we onze leerlingen en hun ouders om feedback. Een super goede tip die we uit deze survey konden halen, gaat over het aantal leerkrachten. Net zoals in het reguliere onderwijs, kampen we af en toe met een tekort aan leerkrachten voor specifieke vakken zoals Wiskunde of Fysica. We zijn meteen beginnen brainstormen op het TeacherOnline hoofdkwartier en we hebben er een geweldige oplossing voor gevonden. Hierover mag ik je nu nog niets vertellen, dat is nog een super groot geheim waarover je later zeker nog veel meer zal lezen en horen!

Nu maak je me wel nieuwsgierig, maar ik zal er niets over vragen. In de survey werd er ook gepolst naar wat de ouders over de prijzen bij TeacherOnline dachten. Kun je me daar wat meer over vertellen?


Ja hoor! We vroegen onze leerlingen en vooral hun ouders om even na te denken over de kostprijs van een bijles. De meeste ouders gaven aan dat het een beetje te duur was. Dat advies nemen we ter harte en daarom hebben we onze prijzen dan ook meteen aangepast. De prijzen zijn nu met gemiddeld 5 euro verlaagd!

Dan wil ik je graag nog een laatste vraag stellen, maar het is zeker niet de minste. Hoe waren de resultaten van de leerlingen nadat ze bijlessen gevolgd hadden op TeacherOnline?


Voor 80% van onze respondenten waren de resultaten merkbaar beter nadat ze bijles volgden bij TeacherOnline. De helft daarvan gaf zelfs aan dat hun punten enorm gestegen waren. Dat is een pluim op de hoed van de leerkrachten, maar zeker ook van de leerlingen. Zij steken er toch nog steeds het meeste werk in!

Dat noem ik nu nog eens een resultaat! 
Ik wil je enorm bedanken voor het beantwoorden van mijn vragen. 


Met plezier!
Tot binnenkort, op het TeacherOnline platform!

Kim Engelen, TeacherOnline.

Bijles

Bijles via een online platform
Door een community van ervaren leerkrachten

Online video en samenwerking zonder installatie
Snel en flexibel boeken zonder blijvende verplichting
Grote keuze aan vakken
Zelf kiezen welke leerkrachten je helpen

Op TeacherOnline kunnen leerlingen van het lager, middelbaar en volwassenenonderwijs les volgen bij ervaren leerkrachten, coaches en mentors.

Huiswerkhulp (gratis)

Huiswerkorganisaties breiden hun lokale aanwezigheid uit met een online platform

Online video en samenwerking zonder installatie
Agenda en boekingen van begeleiders
Leerlingen worden direct geholpen
Geïsoleerd platform voor elke organisatie

Via TeacherOnline kunnen huiswerkbegeleiders van huiswerkorganisaties leerlingen naast hun lokale aanwezigheid ook online helpen.

Recente blogartikels