Welkom bij TeacherOnline

18 mei 2018

2018-05-18-welkom-bij-teacheronline-kind-studeren-gras-boek_800.jpg 404 KB


Als ik terug kijk naar mijn tijd in de humaniora, is de exacte leerstof niet het eerste waar ik aan terugdenk. Wat me wel is bijgebleven zijn de leerkrachten, en vooral zij die erin geslaagd zijn om me te motiveren. Leerkrachten die me inspireerden om mezelf te ontwikkelen en te verrijken, niet alleen met leerstof maar vooral qua houding.

Leergierigheid, een kritische geest, een positieve ingesteldheid en openheid zijn eindresultaten waardoor ik niet alleen mijn hogere studie’s vol zelfvertrouwen kon aanvatten, maar waardoor ik ook kan functioneren in de maatschappij en mijn job met voldoening kan uitvoeren.

Dank je wel, leerkrachten!

2018-05-18-welkom-bij-teacheronline-kind-studeren-zware-boekentas_800.jpg 316 KB

30 jaar later heb ik al een aantal projecten in de wereld van de digitale transformatie van de onderwijs sector achter de rug. Meestal wordt er gefocust op het automatiseren van het werk van de leerkracht, het automatiseren van het inoefenen en het vergaren van kennis doormiddel van de computer applicaties.

Maar als ik naar mijn dochter kijk, die net haar middelbare studies aanvatte, moet ik constateren dat er in essentie weinig veranderd is.

De digitalisering van het onderwijs heeft weinig sporen achtergelaten. Haar boekentas is 2x zo zwaar als mijn boekentas 35 jaar geleden. Ze zit nog steeds in een klas, gaat elke dag naar school en wordt nog steeds vooral gemotiveerd door leerkrachten.

Een ding is duidelijk voor mij, het zijn nog steeds de leerkrachten die het verschil maken in het onderwijs. En bij digitale start-ups en initiatieven worden zij zelden als spilpunt gezien.

2018-05-18-welkom-bij-teacheronline-kind-studeren-gras-stiften-in-lucht copy.jpg 479 KB

TeacherOnline wil een digitale transformatie van het onderwijs inzetten waarbij de leerkracht centraal staat. Omdat zij het verschil blijven maken in het onderwijs van onze kinderen.

Daarnaast wil TeacherOline voluit inzetten op kinderen die het moeilijker hebben in het huidige onderwijs systeem. Vaak zijn zij de dupe van de recente tendenzen van plaatstekort in scholen, met grotere klassen en schaalvergroting tot gevolg.

Daarom is het ontwikkelen van het TeachterOnline platform, dat inzet op het helpen van kinderen die problemen ondervinden in hun studierichting, in mijn ogen zo belangrijk. Omdat ik er van overtuigd ben dat kinderen, met de juiste begeleiding, succesvol kunnen zijn.

Dat gaan we doen door bijles aan te bieden buiten de schooluren, niet via computer gestuurde tools, maar via de persoonlijke aanpak van leerkrachten. Omdat zij makkelijker een connectie tot stand kunnen brengen met de leerling en kunnen observeren wat en waar het fout gaat bij het begrijpen van de leerstof. Waarna zij de juiste ondersteuning kunnen bieden om goede resultaten te behalen.

Ontdek hier meer over de noden die we in eerste instantie willen oplossen voor je kind. Of hoe je als leerkracht hierin een inspirerende rol kan spelen.
Dimitri, TeacherOnline.

Bijles

Bijles via een online platform
Door een community van ervaren leerkrachten

Online video en samenwerking zonder installatie
Snel en flexibel boeken zonder blijvende verplichting
Grote keuze aan vakken
Zelf kiezen welke leerkrachten je helpen

Op TeacherOnline kunnen leerlingen van het lager, middelbaar en volwassenenonderwijs les volgen bij ervaren leerkrachten, coaches en mentors.

Huiswerkhulp (gratis)

Huiswerkorganisaties breiden hun lokale aanwezigheid uit met een online platform

Online video en samenwerking zonder installatie
Agenda en boekingen van begeleiders
Leerlingen worden direct geholpen
Geïsoleerd platform voor elke organisatie

Via TeacherOnline kunnen huiswerkbegeleiders van huiswerkorganisaties leerlingen naast hun lokale aanwezigheid ook online helpen.

Recente blogartikels