Huiswerkbegeleiding leuk maken door stickerkaarten!

13 september 2020


Sinds 2014 beslissen de inwoners van district Antwerpen wat de prioriteiten zijn en welke plannen gerealiseerd worden. 

District Antwerpen besloot om jaarlijks 10 % van het  budget door de burgers te laten invullen. Elke inwoner van Antwerpen kan een project indienen. Elk jaar worden zo een 80-tal projecten gerealiseerd.

Er werden in een eerste fase door de burgers 12 thema’s geselecteerd. Voor elk thema werd een budget bepaald. Eén van de thema’s is huiswerkbegeleiding. Hiervoor werd 72 729 euro gebudgetteerd.

Met TeacherOnline zegen we hier enkele mooie kansen. We dienden een dossier in en yes! Ons project werd goedgekeurd. Nu hebben we jouw stem nodig om het verschil te maken voor niet minder dan 10 000 leerlingen.

Waarom doen we mee?


TeacherOnline heeft een missie. Elk kind de beste ondersteuning geven om een gekozen studierichting succesvol te doorlopen.

Daarbij is de juiste motivatie van de leerlingen essentieel. Daarom helpen wij onze huiswerkbegeleiders en bijles leerkrachten graag met een extra hulpmiddel. We  kozen voor het gratis ter beschikking stellen van stickerkaarten. Zowel traditionele sticker kaarten als een online versie van de kaarten.

Wat houdt ons project juist in?


Huiswerkbegeleiders kunnen hun leerlingen van het basis-en middelbaar onderwijs motiveren met  online en geprinte stickerkaarten. 

Zo wil TeacherOnline alle huiswerkbegeleiders een hart onder de riem steken. Het is een blijk van respect en appreciatie voor de begeleiders en een extra motivatie voor de leerlingen.

De financiële investering is bedoeld voor tekeningen die we met een ‘Antwerps’ thema willen invullen, naar het printen van de kaarten en naar het maken van de online sticker app. 

TeacherOnline wil minstens 5 000 stickerkaarten laten maken die onze online huiswerkbegeleiders kunnen gebruiken. Het principe bestaat uit het motiveren van leerlingen door het belonen met stickers wanneer ze zich goed hebben ingezet voor hun schoolwerk. 

We gaan van deze stickerkaarten zowel een online als een geprinte versie maken. We willen een mengeling van algemeen leuke (bijvoorbeeld een draak, een eenhoorn, een tovenaar, enz.) als Antwerpse specifieke (bijvoorbeeld het stadhuis, Brabo, Pieter Paul Rubens,...) stickers voorzien. 

Het doel is om de leerlingen een extra motivatie te geven bij het maken van huiswerk. In eerste instantie zijn de stickers bedoeld voor leerlingen tussen de 6 en de 10 jaar. Maar oudere leerlingen die dit leuk vinden worden niet uitgesloten. 

Daarnaast wil TeacherOnline met dit project de begeleiders ondersteunen en zien we de stickerkaarten als een blijk van appreciatie voor het werk dat deze mensen doen. 

We geloven dat de stickerkaarten helpen om de missie van onze vzw te verwezenlijken: “TeacherOnline wil ervoor zorgen dat elke student door individuele ondersteuning en coaching de gekozen studie succesvol kan doorlopen. Dit in samenwerking met leerlingen, ouders, leerkrachten, scholen of bedrijven.” 

Tenslotte willen we ook met de stickerkaarten de Antwerpse cultuur uitdragen, door een aantal stickers thematisch in te vullen met het Antwerps cultuurpatrimonium. Zaken waarop we als Antwerpenaren enorm trots zijn.

Waarin is ons project uniek?


Ons project is op verschillende vlakken uniek: we bieden de stickerkaarten afgedrukt en online via een applicatie aan, we zetten de Antwerpse cultuur in de kijker en we laten alle huiswerkbegeleiders en organisatie gratis gebruik maken van onze stickers. Dit voor een maximaal effect op de motivatie van de leerlingen.

Een geprinte stickerkaart.

Niet is zo leuk dan een echte stickerkaart waar de leerling na een huiswerkbegeleiding of bijles een welverdiende sticker kan kleven op een kartonnen kaartje. We zijn ons bewust dat veel huiswerk begeleiding face-to-face gebeurt.

De Online stickerkaart.


Covid-19 heeft ons geleerd  dat huiswerkbegeleiding probleemloos online kan gebeuren. Een  online app om virtuele stickers te plakken op een leuke achtergrond is ook een fijne ervaring. Bovendien kan deze app gemakkelijk online gebruikt worden. Een URL delen is gemakkelijk te combineren met huiswerkbegeleiding of bijles op TeacherOnline, Skype, Zoom, Teams of gelijk welk ander platform.

Niet alleen voor TeacherOnline gebruikers


Sharing is caring. We willen zoveel mogelijk leerlingen motiveren door de stickerkaarten te delen met alle initiatieven die opgestart worden en ons niet beperken tot de eigen vzw. Op die manier kunnen veel meer leerlingen gemotiveerd worden.

Hoe kan je 10.000 leerlingen helpen?

Via deze link kun je stemmen op ons project van TeacherOnline  om  10.000 leerlingen in 2021 gratis bijles en huiswerkbegeleiding aan te bieden.

Jouw stem is belangrijk en telt mee in de selectie van de projecten. Let wel, je moet in het district Antwerpen wonen met  postcode 2000, 2018, 2020, 2030, 2050, 2060 om te mogen stemmen.

Hoe kan je stemmen?


De officiële regels vind je hier

Samengevat:

 • Je kan stemmen van dinsdag 1 september tot donderdag 24 september (middernacht).
 • Ga naar www.burgerbegroting.be en klik bovenaan rechts op 'Meld je aan om te stemmen'.
 • Neem je identiteitskaart. Op de achterkant vind je jouw rijksregisternummer. Dat begint met het jaar van je geboorte zonder de twee eerste cijfers.
 • Geef je rijksregisternummer in en je familienaam zoals die op je identiteitskaart staat. Klik op de knop hieronder om terug naar het startscherm te gaan.
 • Klik nu op 'Bekijk alle thema's en projecten'. Kies een thema en je krijgt alle ingediende projecten van dat thema te zien.
 • Klik op het project van je keuze. Met een smartphone krijg je meer info door op 'Toon meer' te klikken. Je stemt op het project door op het vinkje te klikken. Het systeem antwoordt dan dat je stem geregistreerd werd en hoe vaak je al stemde.
 • Met een klik op het logo bovenaan links keer je terug naar het startscherm. Met een klik op 'Thema's en projecten' ga je naar het overzicht van de thema's.
 • Stem op minstens 3 projecten. Je mag ook méér projecten een stem geven. Zo veel je maar wil!
 • Als je een tweede keer op hetzelfde project stemt, is je stem ongedaan gemaakt.
 • Door bovenaan rechts te klikken op 'Mijn stemmen' zie je hoeveel je al gestemd hebt, en op welke projecten.
 • Je kan afmelden en later opnieuw aanmelden om verder te stemmen.
 • Wil je graag op de hoogte blijven over de Burgerbegroting? Klik dan bovenaan op 'Nieuwsbrief' en laat je mailadres achter. Volg ons ook op Facebook en Instagram.
 • Dit jaar is er door corona enkel een online stemming.


De Burgerbegroting in 5 stappen


Sinds begin dit jaar kunnen bewoners en organisaties mee de Burgerbegroting 2020-2021 vormgeven in 5 stappen. In een eerste stap kozen zij 12 thema's. Later verdeelden ze 1,4 miljoen over deze thema's. In stap 3 werden projecten ingediend. En in september beslissen de inwoners van district Antwerpen welke projecten volgend jaar uitgevoerd worden.

Wil je nog meer weten over de burgerbegroting, klik dan deze link.

Over TeacherOnline

TeacherOnline
biedt je kind, in samenwerking met professionele leerkrachten, de nodige ondersteuning. Zo worden goede resultaten, het opbouwen van zelfvertrouwen en een succesvolle studie opnieuw een haalbare kaart. TeacherOnline werkt, zoals de naam al verraadt, online. Dus geen tijd verliezen met verplaatsingen, geen spitsstress en je kind blijft in de vertrouwde omgeving.

Enkele antwoorden op vragen


Wie komt in aanmerking voor de gratis sticker kaarten?

Gedrukte stickerkaarten

Vermits dit een initiatief is van District Antwerpen komen enkel de huiswerkbegeleider van het district in aanmerking. Ons dossier bevatte de juiste selectiecriteria om goedgekeurd te worden. Uiteraard houden we andere steden op onze radar om eventueel aldaar kans te maken op subsidies. Spot jij een kans, laat het ons weten.

Online stickerkaarten

De online stickerkaarten zullen beschikbaar zijn in gebruik over de HELE wereld en mogen gebruikt worden door alle huiswerkbegeleiders en leerlingen. Hou onze website in de gaten voor nieuws.

Wat gaan jullie met het geld doen?

Het geld wordt enkel gebruikt op basis van gemaakte onkosten. In ons geval hoofdzakelijk het betalen van de ontwerp en drukkosten van de kaarten. De ontwikkeling van de online sticker applicatie zelf wordt uit eigen fondsen betaald . We moeten sowieso onze onkosten bewijzen aan het district Antwerpen.

Wat heb ik nodig om online huiswerkhulp te volgen? • Een computer of tablet met een webcam.
 • Windows, MacOS, iOS of Android.
 • Safari of Chrome als webbrowser.
 • Een goede internetverbinding.
 • Een rustige ruimte.
 • Optioneel een smartphone om gemakkelijk foto’s te maken van het lesmateriaal.

Waarin verschilt het project met de andere ingediende projecten?

Ons project verschilt met de andere projecten dat we inclusiever zijn omdat de stickerkaarten door iedereen online kunnen gebruikt worden en door gelijk welke huiswerkbegeleidings organisatie in het Antwerpse.

Deze geprinte versie van de kaarten hebben zeker hun waarde maar we vinden dat er ook plaats is voor een online alternatief. De technologie die we inzetten voor ‘entertainment’ kan even goed ingezet worden voor motivatie van kinderen bij huiswerkhulp.

Anderzijds moet je wel over de nodige technologie beschikken maar we merken dat meer en meer leerlingen hiertoe toegang hebben en dat de drempel steeds lager wordt.

Via TeacherOnline bieden zowel een traditionele versie en we een modern, ‘online’ alternatief.
Dimitri, TeacherOnline.

Bijles

Bijles via een online platform
Door een community van ervaren leerkrachten

Online video en samenwerking zonder installatie
Snel en flexibel boeken zonder blijvende verplichting
Grote keuze aan vakken
Zelf kiezen welke leerkrachten je helpen

Op TeacherOnline kunnen leerlingen van het lager, middelbaar en volwassenenonderwijs les volgen bij ervaren leerkrachten, coaches en mentors.

Huiswerkhulp (gratis)

Huiswerkorganisaties breiden hun lokale aanwezigheid uit met een online platform

Online video en samenwerking zonder installatie
Agenda en boekingen van begeleiders
Leerlingen worden direct geholpen
Geïsoleerd platform voor elke organisatie

Via TeacherOnline kunnen huiswerkbegeleiders van huiswerkorganisaties leerlingen naast hun lokale aanwezigheid ook online helpen.

Recente blogartikels