Geplande online bijles

28 juni 2018


Vanaf september 2018 biedt het TeacherOnline platform geplande online bijles aan.

Wat houdt geplande online bijles precies in?


Deze blogpost legt je graag uit wat de geplande online bijles op TeacherOnline inhoudt en hoe jouw kinderen hieraan kunnen deelnemen.

Geef ik mijn kind genoeg ondersteuning?


Teacher online’s geplande online bijles is in de eerste plaats bedoeld om structureel te werken op het wegwerken of voorkomen van leerachterstand bij kinderen door regelmatig een één op één online bijles sessie te organiseren met een leerkracht.

TeacherOnline zet leerkrachten met een persoonlijke aanpak centraal.


De TeacherOnline leerkrachten leven zich in in de wereld van de leerling en geven hen één-op-één aandacht. Ze leggen de leerstof telkens op een andere manier uit tot deze door je kind goed begrepen wordt.

Daarnaast werkt een face-to-face aanpak inspirerend, motiverend en vraagt het ook meer commitment van je kind om zich meer te gaan in spannen tijdens het studeren.

Het is niet altijd eenvoudig de juiste ‘traditionele’ bijles leerkracht te vinden en structureel bijles te organiseren wanneer het nodig is.

Met TeacherOnline willen we het gemakkelijk maken om de passende leerkracht te vinden en zo de stap naar het volgen van een online bijles sessie verkleinen.

Leerkrachten die bij je kind pasen


Tijdens onze testen hebben we gemerkt dat een juiste match tussen de leerkracht en je kind zorgt voor snellere vooruitgang in het leerproces.

Maar, alles mag ook niet afhangen van één leerkracht.

Als een voorkeursleerkracht niet vrij is, is dat geen reden om de online bijles niet te laten doorgaan.

TeacherOnline zorgt voor continuïteit omdat er steeds meerdere leerkrachten beschikbaar zijn.

Bovendien leidt het afwisselen van een leerkracht tot betere resultaten.

De les kan altijd doorgaan


Voor vele ouders is het een dagelijkse uitdaging om hun kind tijdig en met regelmaat naar een ‘traditionele’ bijlesleerkracht te brengen.

Op TeacherOnline valt deze bekommernis weg. Zolang er internet is en je een computer of tablet hebt, kan de les doorgaan.

Het verloop van een sessie in enkele eenvoudige stappen.


1. Schrijf je kind in op TeacherOnline.

Op TeacherOnline maakt een ouder een familie account aan. Iedereen logt in met hetzelfde account en kiest vervolgens zijn profiel.

geplande-leerhulp-familie.png 110 KB


De ouder voegt het kind dat online bijles nodig heeft toe. Belangrijk is dat de studie richting en het leerjaar juist worden ingevuld. Deze informatie wordt later gebruikt om passende leerkrachten te vinden.
geplande-leerhulp-voeg-familielid-toe.png 150 KB
2. Boek een sessie voor geplande online bijles.

Op basis van de selectie van je leergebieden (vakken) vind je beschikbare leerkrachten. Je kan meteen hun beschikbaarheid bekijken. Kies een leerkracht uit om een sessie te boeken.
geplande-leerhulp-zoek-leerkracht.png 170 KB
Bij het boeken van de sessie kies je het tijdslot en kan je optioneel ook het onderwerp van de les invullen. Weet je het onderwerp nog niet, laat het dan leeg. Je kan het nog steeds aanvullen bij het voorbereiden van de sessie.
geplande-leerhulp-boeken.png 188 KB

Na het boeken zal de leerkracht de sessie bevestigen of afwijzen.

3. Bereid de sessie voor

Uit onze testen is gebleken dat het voorbereiden van een sessie even belangrijk is dan de sessie zelf. Als je de sessie goed voorbereidt, beschikt de leerkracht over de nodige informatie om goed voorbereid aan de les te beginnen. Zo verlies je minder tijd tijdens de sessie.

Laad voorbereidend cursusmateriaal op.

Laad bijvoorbeeld een kopie van je notities, oefeningen gegeven in de klas, een kopie van je cursus of ander materiaal op bij de sessie. Op deze manier weet de leerkracht heel concreet wat je wil leren.
geplande-leerhulp-voorbereiding-opladen-a.png 192 KB
Je kan cursusmateriaal opladen vanop je computer of tablet. Ook vanop je mobiele telefoon kan dit door op de link in de email te klikken of de QR-code te scannen.

Vul het onderwerp in.

Indien je het onderwerp nog niet hebt ingevuld, is het nu het moment om dit te doen. Je hebt je cursusmateriaal bij de hand en je hoeft enkel de naam van het overeenkomstige hoofdstuk of thema over te typen.

geplande-leerhulp-voorbereiding-onderwerp.png 16,4 KB


Gebruik de chat

Gebruik de chat om al in contact te treden met de leerkracht. Via de chat kan je zaken verduidelijken en je verwachtingen van de sessie doorgeven.

geplande-leerhulp-voorbereiding-chat.png 48,8 KB

4.Doe de sessie

Ga op het afgesproken tijdstip online (best 5 minuten op voorhand) en wacht tot de leerkracht de sessie start. Tijdens de sessie zal de leerkracht een video chat opstarten, documenten aangeven of het beeldscherm met jou delen.
geplande-leerhulp-sessie-a.png 907 KB
Eens de sessie afgelopen is zal de leerkracht de sessie afsluiten.

5.Evalueer de sessie

De leerkracht zal een rapport opstellen van de sessie, dat ook naar de ouders doorgestuurd wordt.
geplande-leerhulp-rapport.png 117 KB
Ook jij zal de leerkracht kunnen reviewen.
geplande-leerhulp-review.png 140 KB
Zoals je ziet, biedt TeacherOnline via geplande online bijles een structurele en mooie oplossing om je kind te helpen met school.

Heb je nog vragen? Ik beantwoord ze graag persoonlijk op de Facebook pagina van TeacherOnline. Bij voorkeur stel je je vraag in een openbaar bericht op onze Facebook pagina, zodat ik er daar op kan antwoorden.
TeacherOnline-team.

Bijles

Bijles via een online platform
Door een community van ervaren leerkrachten

Online video en samenwerking zonder installatie
Snel en flexibel boeken zonder blijvende verplichting
Grote keuze aan vakken
Zelf kiezen welke leerkrachten je helpen

Op TeacherOnline kunnen leerlingen van het lager, middelbaar en volwassenenonderwijs les volgen bij ervaren leerkrachten, coaches en mentors.

Huiswerkhulp (gratis)

Huiswerkorganisaties breiden hun lokale aanwezigheid uit met een online platform

Online video en samenwerking zonder installatie
Agenda en boekingen van begeleiders
Leerlingen worden direct geholpen
Geïsoleerd platform voor elke organisatie

Via TeacherOnline kunnen huiswerkbegeleiders van huiswerkorganisaties leerlingen naast hun lokale aanwezigheid ook online helpen.

Recente blogartikels